Pozvamo vas na obilježavanje „Mimozinih dana“ koji će se održati u subotu, 30. siječnja 2016. godine na trgu Petra Preradovića („Cvjetni trg“) u Zagrebu, a u organizaciji Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna i Hrvatske udruge za bolesti štitnjače. Prodajom mimoza od 9 do 14 sati prikupljat će se sredstva za rad ove dvije udruge.

Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska je udruga koja radi na podizanju svijesti žena Hrvatske o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje, optimalno liječenje, medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju, palijativnu skrb kao i povećanje sredstava za istraživanje same bolesti.

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače osnovana je od Hrvatskog društva za štitnjaču Hrvatskog liječničkog zbora kao udruga bolesnika, njihovih obitelji te svih zainteresiranih za problematiku bolesti štitnjače koje danas zahvaćaju značajan dio, posebno ženske populacije. Cilj udruge je informiranje javnosti o novim i naprednijim metodama liječenja, organiziranje seminara i skupova bolesnika, njihovih obitelji i svih zainteresiran u svrhu edukacije i međusobne pomoći i potpore.