Radojka Šverko, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac i Martina Tomčić gošće su Zagrebačkoj filharmoniji na humanitarnom gala koncertu Revijalnog orkestra Zagrebačke filharmonije & 4 dive koji nas  u petak, 19. listopada u 19.30 sati očekuje u KD Vatroslav Lisinski.

“Zaista mi je čast biti dijelom ove prekrasne humanitarne glazbene priče u društvu uvaženih kolegica i Zagrebačke filharmonije. Koncert će biti ispunjen vrlo raznolikim repertoarom od klasične glazbe, filmske glazbe, domaćih autora, dueta, kvarteta.” –  izjavila je glazbena diva Radojka Šverko na predstavljanju nadolazećeg koncerta te dodala: “Veselim se te vjerujem da će i publika doći s ciljem ne samo da nas posluša, nego da potaknu sebe i saznaju nešto više o dijagnozama koje su čak možda i prisutne u tijelu svih nas, ali nismo obavili preglede pa nismo toga ni svijesni. Zato ovim putem upućujem poziv svima da kontroliraju rad štitnjače da možda jednog dana ne bude kasno.”

Renomirani glazbenici ovim humanitarnim gala koncertom pomažu oboljelima Hrvatske udruge za bolesti štitanjače. Prihod od ulaznica namijenjen je za liječenje i poboljšanje kvalitete života oboljelih te podizanju svijesti o ovoj iznimno opasnoj bolesti koja zahtjeva cjeloživotnu terapiju i angažman.

“Zagrebačka filharmonija pod dirigentskom palicom Alana Bjelinskog posjetitelje će razveseliti skladbama Proljeće, Vilo moja, Projdi vilo i brojnim drugima. Pozivam sve da nam se pridruže u ovoj prekrasnoj humanitarnoj večeri kojom stvaramo bolje i kvalitetnije društvo te ono najvažnije, pomažemo onima koji nas trebaju.” – izjavio je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch.

Humanitarnim koncertom, Klinika za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC Sestre milosrdnice koja je referentni centar za bolesti štitnjače Ministarstva zdravstva RH, ujedno obilježava i 55-godišnjicu svoga osnutka i rada.

„Postoji multidisciplinaran pristup u liječenju i terapiji bolesti štitnjače, ali i nažalost puno alternativnih pristupa te je upravo edukacija opće populacije vrlo bitna. Ovim koncertom šaljemo poruku da oboljeli i njihove obitelji nisu sami, a upravo tu vrstu psihosociološke pomoći društvo pruža. Moram se zahvaliti divama koje će sudjelovati u koncertu i dati jedan široki, opći društveni značaj cijelom događaju!“– izjavio je akademik Zvonko Kusić, počasni član predsjedništva Hrvatske udruge za bolesti štitnjače, koji kao specijalist radioterapije i nuklearne medicine već godinama liječi brojne oboljele od bolesti štitnjače.

Humanitarni koncert za pomoć oboljelima od bolesti štitnjače održava se u organizaciji Hrvatske udruge za bolesti štitnjače u suradnji sa Hrvatskim društvom za štitnjaču, te uz podršku Klinike za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC Sestre milosrdnice. Suorganizator koncerta je Zagrebačka filharmonija, a održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, Grada Zagreba, Gradske skupštine Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva.

“Grad Zagreb i ovaj put prepoznaje potrebe naše zajednice te kontinuirano pomaže bolesnima u njihovim svakodnevnim borbama. U Zagrebu djeluje više od 12 000 udruga i Grad uistinu nastoji pomagati svima. Posebno smo senzibilirani za udruge koje se bave prevencijom i liječenjem bolesti te se uvijek nastojimo aktivno uključiti i pomoći u organizaciji, pa tako i podrškom ovog humanitarnog koncerta.” – zaključila je zamjenica Gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr te u KD Vatroslav Lisinski na blagajni Zagrebačke filharmonije po cijenama od 90 i 120 kuna.