U prirodi se nalaze mnoga ljekovita blaga, poput biljaka i sastojaka koji mogu vrlo pozitivno i preventivno djelovati na neke naše tegobe. Pogotovo danas, kada je zdravlje u popriličnom fokusu i kada tražimo prirodne načine za održavanje ili pripremanje organizma na vrijeme koje dolazi. Netko sklon alergijama, često poseže za lijekovima jer bez njih ne može zamisliti dan. Okruženi smo raznim bakterijama, virusima, prehladama i važno je uvijek njegovati vlastiti organizam te brinuti o zdravlju sebe, ali i svih iz svoje okoline.

Prirodni proizvodi, bez aditiva i konzervansa, imaju veoma djelotvornu moć. Posljednjih mjeseci, sve više posežemo za raznim dodacima prehrani, kako bi zaštitili imunitet i djelovali preventivno jer je to najbolji način za spriječiti neke probleme koji bi mogli nastati kasnije.

Med nas asocira na nešto savršeno i zdravo. Ono što je najinteresantnije, djeca će ga lako zavoljeti i na taj način smo sigurni da ih svakodnevnim konzumiranjem istoga – štitimo.

Važno je djelovati na vrijeme, a zašto baš medom?

Zato jer njegovim konzumiranjem omogućavamo brže dovođenje okusa do receptora i peludna zrnca iz meda koji vrše prirodnu hiposenzibilizaciju.

Postoji rješenje kako se uspješno izboriti protiv raznih alergija na najprirodniji mogući način, a nalazi se u Matičnjakovoj riznici zdravlja. Njihovi funkcionalni medovi su proizvodi, koji bi se svakako trebali naći u kuhinjskim ormarićima svih koji žele ojačati i zaštititi svoje zdravlje. Kihanje, crvenilo očiju, nadraženi dišni putevi su smetnje koje nisu toliko priznate, a uvelike otežavaju svakodnevnicu. S vremenom mogu prerasti u teže probleme dišnih puteva što je svakako bolje spriječiti na vrijeme.

Bitno je naglasiti da mnogi cvjetni medovi u sebi sadrže i peludna zrnca ambrozije i johe, topole, breze, jasena, lijeske, raznih trava i sl. te napokon priznati da cvjetni medovi nisu dobri za alergičare. Iz ovog razloga je cvjetnom medu Nigella i Nigella junior – dodano sjeme crnog kima u velikom postotku, jer timokinon iz ove biljke širi bronhije i tada prestaju simptomi alergije, a tijelo se polako navikava na cvjetni prah koji ga iritira pa i onaj od ambrozije. Tako ovaj med postaje funkcionalan i sam po sebi ima manje cvjetnog praha (koji smeta ljudima alergičnim na pelud raznih korova, trava, lijeske, topole, breze, jasena pa i ambrozije). On djeluje poput nježnog prirodnog cjepiva ako ga uzimate dva puta dnevno tijekom dužeg vremenskog perioda, a vrijeme za početak njegovog uzimanja je upravo sada.

Znate li da postoje 2 vrste meda?

Ako niste znali, postoje dvije vrste meda, tj. med animalnog porijekla i tzv. poliflorni ili cvjetni medovi. Ovi drugi poliflorni medovi – nastaju marljivim radom pčela koje sakupljaju nektar sa raznog vrsta cvijeća. Tako nastaju: kestenov, bagremov, lipov, suncokretov, kaduljin, lavandin i drugi tzv. cvjetni medovi. Njihova sortna pripadnost uvijek se određuje na osnovu peludnih zrnaca koja u tom medu prevladavaju i nijedan cvjetni med ne sadrži samo jednu vrstu cvjetnog praha. Matičnjakov med je ujedno i med sa hrvatskih pašnjaka Žumberačkog gorja i dobiven je na najprirodniji mogući način, bez služenja sintetskim dodacima u uzgoju pčela. U doba povećane potražnje, suradnja se ostvaruje sa hrvatskim kooperantima, uvijek provjerene kvalitete.

Proizvode možete pronaći u specijaliziranim prodavaonicama zdrave hrane, u svim boljim ljekarnama, a kompletan asortiman Matičnjaka možete pronaći u Fitzona centru u Zagrebu. Za one sklonije online kupnji, ulje crnog kima ili neke druge proizvode, potražite na webshopu Matičnjaka klikom ovdje , gdje možete pronaći detaljnije informacije o proizvodima i provjeriti što se još nudi u Matičnjakovoj riznici zdravlja.