Kod osoba koje snažno proživljavaju sve što im se događa, koje na loše postupke drugih odgovaraju s osjećajem duboke povrijeđenosti i ogorčenja, kod njih strada štitnjača. Negativne emocije ostaju kao zaleđene u organizmu, sakupljaju se u štitnjači i ona počinje obolijevati.

Emocije moraju biti pokretne!

Doktor Oleg Torsunov savjetuje svima, koji imaju problem sa štitnjačom, a posebno pacijentima sa smanjenom funkcijom štitne žlijezde, da pomognu svom oboljelom organu tako što će – pjevati (grlena čakra!)

On kaže da su štitna žlijezda i uopće, cijeli endokrini sustav, tijesno povezani s ljudskim emocijama, posebno s emocijom ljubavi.  Negativne emocije ostaju kao zaleđene u organizmu, sakupljaju se u štitnjači i ona počinje obolijevati.

Emocije moraju biti pokretne. Oslobodite se nagomilanih negativnih emocija – pjevanjem. Zvuk ih vrlo lako iznosi iz organizma. Doktor Torsunov kaže: ”Pjevajte. Pjevanje će učiniti da popuste emocionalne stege u štitnoj žlijezdi. Čvorići u štitnjači nestat će sami od sebe. Pjevajte vesele pjesme, bez obzira kakve probleme imate i kako ste raspoloženi. Pjevajte s radošću i ljubavlju. Stalno pjevajte, plešite, radujte se drugima, usrećujete druge i ozdravit ćete! ”