Ona je Supermama dvojice živahnih dječaka. Zagrepčanka dalmatinskih korijena, ona je blogerica, pravnica, zaljubljenica u modu, šljokičasta i kreativna u duši, mama glasnog smijeha i vatrenog temperamenta, obožavateljica kave i sarkazma.

Kod mene je sve hype. Kada sam sretna, kada sam tužna. Rijetko kada ima onog između. Rijetko kada osjećam potpuni mir. Često sama sebi pronalazim brige kako bi moj um mogao smisleno raditi. Uvijek hiper. Ne znam ljenčariti. Često mi moj muž prigovara da ne znam niti zastati da me zagrli. Ne znam. Uvijek u pokretu. Dok me ne umori“, priča nam Sonja Švajhler s bloga supermame.hr

Osim njenog vedrog, veselog i pomalo divljeg karaktera, Sonju je „obilježio“ i Hashimotov sindrom s kojim se bori već 15 godina.

„Sindrom koji naizgled nije vidljiv, ali te zbrčka hormonalno da ne znaš za sebe. Iako ga držim pod kontrolom terapijama koje će me čitav život pratiti, moje dvije trudnoće su borbi puno doprinijele. Neprospavane noći također. Stres također. Pretjerano visoka očekivanja od sebe, kao mame i kao poslovne žene – također. Kada se sve to izmiješa, nastane kaos. I rezultira napadajima tjeskobe. Prije par mjeseci je to kulminiralo kada sam bila prisiljena suočiti se sa svojim strahovima. Osjećaj gubitka kontrole i potpuno prepuštanje bujici loših osjećaja. To su vidjela moja djeca. Uplakanu mamu koja nema objašnjenja zašto se tako osjeća. Luka bi me pitao: “Mama, zašto su ti opet mokre oči?” To pitanje uzrokovala je moje pitanje samoj sebi  zašto sam takva? Zaključila bih često kako sam nezahvalna, samo su me vratili u krug.“

Naravno, sve postaje lakše kada progovoriš o tome. Sonja je jedna od onih koja je progovorila. I shvatila da je to ok. „Ok je da se osjećam kako se osjećam. Radim na sebi“, priznaje.

Kako se vi borite s njim?