Ne postoji gotovo niti jedno tkivo ili organ u našem tijelu koji nije pod utjecajem hormona štitnjače. A poznato nam je i da hormoni štitnjače imaju utjecaj na ponašanje, mentalne procese, rad srca, disanje i probavu. Bilo kakav poremećaj u lučenju hormona štitnjače (višak ili manjak) može se očitovati razdražljivošću, pretjeranim znojenjem, nesanicom, otpadanjem kose, poremećajima probave te debljanjem ili naglim mršavljenjem.

Uz konvencionalne metode liječenja kod problema sa štitnjačom može pomoći i masaža. Odabirom ovog tretmana u nekom wellness centru osjetit ćete sljedeće dobrobiti:

Smanjenje simptoma

Pritiskom na akupresurne točke kvalificirani stručnjaci postići će značajno smanjene simptoma izazvanih poremećajima u radu štitnjače. Ova teorija potkrepljenja je ruskim istraživanjem provedenim 2011. godine.

Poboljšanje cirkulacije

Poznata je činjenica da masaža pospješuje cirkulaciju i stimulira limfu. U limfi se nalazi značajan postotak toksina i metaboličkih produkata koji će masažom biti izbačeni. S obzirom da je pravilan protok krvi i limfe ključan za sve organe od njega će velike koristi imati i štitnjača.

Smanjenje stresa

Kao kod mnogih bolesti i kod problema sa štitnjačom razina stresa može odigrati svoju ulogu. Masažom se vrlo uspješno smanjuje osjećaj anksioznosti i razinu hormona stresa, dok istovremeno povećava količinu serotonina, odnosno hormona sreće.

Poboljšani tonus mišića

S  obzirom da pacijenti koji boluju od hormonski poremećaja vezanih uz štitnjaču često osjećaju umor i slabost, poboljšavanjem tonusa mišića pomoći će si u borbi s bolešću.

 

Osim navedenih blagodati masaže na probleme sa štitnjačom odlazak na ovaj tretman rezultirat će i nekim drugim pozitivnim ishodima za ljudske tijelo.

Tako recimo, masaža umanjuje bolove i napetost tako što se  u mišić dovodi više krvi i kisika, a izbacuje se višak toksina i mliječne kiseline. Smanjuje se nadražaj živčanih završetaka, a samim time bol i napetost. Nadalje, masažom se ojačava imunitet zbog već spomenutog stimuliranja limfe, a istraživanje Cedars – Sinai Medicinskog Centra u Los Angelesu pokazalo je da se nakon 45-minutne masaže u ljudskom tijelu povećava broj bijelih krvnih zrnaca koja pomažu u obrani organizma od bolesti.

Bilo da imate problema sa štitnjačom ili se jednostavno želite osjećati bolje razmislite o rezervaciji svog termina.