Aloe vera poznata je pod različitim imenima, poput “čudesna biljka”, “eliksir mladosti” ili “dar prirode”. Bila je omiljena biljka ne samo Aleksandra Velikog, već i mnogih liječnika i poznatih osoba kroz povijest. Kleopatra ju je koristila za hidrataciju kože. Faraoni su je nosili u zagrobni život, a egipatske kraljice smatrale izvorom svoje ljepote. Kralj Solomon izuzetno je cijenio ovu biljku, pa ju je čak i sam uzgajao. Ime biljke potječe od arapske riječi “alloeh”, koja se prevodi kao “gorka”, jer sok koji se nalazi u njezinom lišću ima gorkasti okus. Iako izgleda kao kaktus, aloe vera pripada obitelji ljiljana. Postoji više od 300 vrsta aloe, ali samo su 4 ljekovite. Aloe vera bogata je hranjivim tvarima koje čuva u mesnatim listovima i zadebljanjima stabljike, pritom upijajući sve spojeve iz okoline. Upravo zbog tendencije upijanja, važno je birati organski uzgojenu aloe veru jer konvencionalno uzgojena sadrži pesticide, kemikalije i umjetna gnojiva. Rješenje za isušenu kožu i kosu, opekline i alergije, neurednu probavu na putovanjima i razne druge tegobe, mnogi su pronašli upravo u popularnoj biljci aloe vera. Zato se opskrbite najčišćom, organskom Aloe Verom poput one branda Lily of the Desert i provjerite kako vam može pomoći.

Moćna i svestrana aloe vera

  1. Kod opeklina i iritacija kože Aloe vera potaknut će i ubrzati zarastanje te umiriti kožu.
  2. Za njegu i hidrataciju kose izmasirajte tjeme gelom aloe vere ili ga iskoristite da djeluje kao obnavljajuća maska za kosu.
  3. Ispiranje usne šupljine sokom aloe reducirat će upalne procese zubnog mesa i održati dentalnu higijenu uklanjanjem zubnog plaka.
  4. Aloe vera zbog snažnih antioksidansa pruža zaštitu od infekcija, a smiruje i nadraženost od uboda insekata.
  5. Aloe vera može potaknuti probavu, alkalizira organizam i stimulira naš prirodni obrambeni štit, a pozitivno utječe i na ženske reproduktivne organe i regulira menstrualni ciklus.
Najčišću organsku aloe veru Lily of the Desert potražite u svim bio&bio trgovinama te na webshopu www.biobio.hr. Savjeti i preporuke na 0800 246 246.