Početak godine pravo je vrijeme da svaka žena napravi korak prema svom zdravlju. Upravo Aviva Dance program vježbanja omogućuje ženama povratak i održavanje funkcije reproduktivnog sustava. Ako imate neregularne menstrualne cikluse, bolnu mjesečnicu, PMS, policistične jajnike, fibroide, problem sa začećem, menopauzu, inkontinenciju onda su ove vježbe namijenjene upravo vama.

Program se sastoji od 18 osnovnih vježbi i dodatnih skupina vježbi s ciljanim djelovanjem poput stimulacije proizvodnje progesterona, vježba za inkontinenciju, vježba za trudnice. Vježbe djeluju na područje zdjelice, potičući optimalan rad spolnih organa i hormonalnu ravnotežu. Specifičnim pokretima povećava se cirkulacija u području zdjeličnog obruča čime se povećava opskrba nutrijentima, hormonima i elektrolitima.

„Vjerujem da većina žena ostane začuđena kada čuju da postoje vježbe kojima mogu utjecati na balans spolnih hormona i na svoje reproduktivno zdravlje. I sama sam bila jedna od njih. Kao fizioterapeut, znala sam kolika je moć pokreta i vježbi na zdravlje i bila sam veoma uzbuđena što i takve vježbe postoje. Odlučila sam postati trener, kako iz osobnih razloga, tako i zbog razgovora s brojnim klijenticama koje su tražile drugačija, prirodnija rješenja za svoje probleme. Rezultati govore da je prvi efekt veća razina energije, a nakon određenog ciklusa vježbanja smanjenje/nestanak drugih simptoma. Uz rezultate, ono što je bitno je da je trening zabavan, da se žene povezuju i dijele svoja iskustva. Uz vježbe, osvješćujemo žene o drugim bitnim čimbenicima poput važnosti posture, dobre mobilnosti, ulozi ožiljaka i doživljenih trauma kroz život. To je holistički pristup koji donosi najbolje rezultate.“ – rekla nam je Viktorija Mišura, voditeljica AVIVA Dance programa.

Raznolikost pokreta, ritam i glazbena pratnja čine ih zanimljivim i zabavnim treningom koji će uz djelovanje na vaše hormone i žensko zdravlje djelovati i na vašu formu i tonus mišića. Trening traje 30 minuta a raspored održavanja i ostale informacije možete pogledati ovdje.

Uz AVIVA vježbanje u Privatnoj praksi fizikalne terapije Jadranka Brozd moguće je dogovoriti i individualnu fizikalnu terapiju za ciljano rješavanje problema. Sve je veći broj ginekoloških problema kojima je uz odlazak ginekologu, neophodan timski pristup koji uključuje veći broj specijalista različitih područja. Fizioterapija, manualna terapija kao i prirodne metode liječenja su sastavni dio kvalitetnog pristupa liječenju i pomoći kod tretiranja brojnih ginekoloških problema. Najčešći razlozi dolaska u Terapiju s ginekološkog aspekta su bol u zdjeličnom području i leđima, prolapsi organa zdjelice, inkontinencija, razdvajanje (diastaza) ravnog trbušnog mišića, ožiljci od ginekoloških zahvata, tretmani i vježbe prije i nakon poroda, stanje nakon ginekoloških operativnih zahvata (prostatektomija, histerektomija), promjene posture, disbalans zdjelice i dr.

Brojne žene diljem svijeta već su se oduševile ovim programom koji spaja tjelovježbu, fizikalnu terapiju reproduktivnog sustava – neka 2019. bude godina sretnih i zdravijih žena.